Acompanyament

 

Oferim un espai d’acompanyament emocional, lliure de pressions i basat en el respecte de les necessitats de les criatures. Respectem el ritme propi de cada infant, atenent la seua diversitat i fem protagonistes a les criatures dels seus processos d’aprenentatge.

A Niu de Llavors el joc lliure i la natura són l’eina i l’espai fonamentals que ofereixen més oportunitats per l’aprenentatge harmoniós i equilibrat.

Al nostre espai treballem amb una ràtio molt reduïda. Les criatures necessiten sentir-se segures i ateses emocionalment per l’adulta referent. D’aquesta manera poden animar-se a explorar el món d’una manera plaent que fa que l’aprenentatge siga veritablement significatiu.

Preguntes freqüents de l’acompanyament:

Quin és l'horari?

De dilluns a divendres de 9.30 a 13.30 hores.

 

NO SOM UNA GUARDERIA:

Separar més hores les criatures dels seus progenitors va en contra del benestar dels xiquets i xiquetes. Sabem que és un horari difícil per a moltes famílies treballadores, però al Niu de Llavors vetllem pels interessos de la infància i entenem el concepte de conciliació com el dret de les criatures a estar el màxim de temps possible amb els seus pares i mares.

Ens agradaria que el govern i les empreses prengueren mesures de conciliació que afavoriren les necessitats dels xiquets i les xiquetes com ampliar les baixes de maternitat fins als 3 anys o major flexibilitat d’horaris laborals, entre d’altres.

Període de vinculació/adaptació
És necessari i obligatori almenys una setmana. Les criatures necessiten vincular amb l’espai i amb les acompanyants abans de separar-se dels seus. Respectant aquesta necessitat es quedaran amb nosaltres tranquil·les, segures i amb confiança. El procés de separació és complicat tant per a les criatures com per a la mare i el pare. Des d’aquesta comprensió acompanyem a cada família de manera individualitzada en el complex procés, validant les emocions de totes dues parts i demanant sempre a la persona adulta que actue amb respecte i honestedat davant la seua criatura
Com acompanyem:

1. Quan cauen o hi ha un accident mantenim la calma. Evitem el comentari “no passa res”. Oferim acompanyament emocional, en silenci.

2. En el nostre espai no permetem l’agressió. Recordem les normes de respecte i convivència front a un conflicte. No fomentem la polaritat bo-roí

3. No obliguem els xiquets i xiquetes a compartir els seus objectes personals ni el material al qual estan donant un ús privat en un moment donat.

4. No jutgem les activitats i creacions de les criatures, tampoc els seus comportaments. Evitem el “molt bé”, “molt malament”. És suficient amb un somriure sincer, nomenant allò compartit i o mostrant l’alegria que sentim en veure’ls feliços per allò que han fet.

5. Evitem premis, càstigs, xantatges, amenaces i manipulacions. No obstant això, hi ha normes i límits de convivència i respecte que s’han de complir.

6. Deixem que les criatures decidisquen amb qui volen tindre mostres d’afecte, com fer besos i abraçades, per exemple.

7. Per a poder funcionar com a grup complim amb un programa del dia i convidem a les criatures a participar d’aquest. L’estructura bàsica és la següent: benvinguda, joc lliure, esmorzar en grup, taller i/o provocació, tancament.

Si esteu d’acord amb aquestes premisses i voleu que acompanyem la vostra criatura amb amor i respecte, serà un plaer. Contacteu-nos!

Llavoretes Exploradores

Llavoretes exploradores és una activitat per a majors de 6 anys: perquè són xiquets i xiquetes que ja necessiten majors desafiaments.

Són excursions en grup a espais naturals de la comarca de la Safor: Joc a la natura, moviment lliure, acompanyament emocional respectuós, eines de supervivència, dinàmiques de grup, activitats concretes per a conèixer la fauna i flora autòctona i també per a conèixer el nostre territori.

Un dia d’aventura on explorem coves, rius, platges, muntanyes, etc. Podem trobar-nos petjades, fem d’animals, aprendre de plantes, fer nusos, escalar, nedar, recol·lectar, aprendre a usar eines com els prismàtics, la lupa, la navalla i la brúixola.

MÉS INFORMACIÓ:

Una excursió al mes.
L’horari de les excursions és de 9:30 h a 17:30 h
Aportació: 75 € matrícula trimestral, 35 € excursió solta

Tallers i provocacions

 

Partint de la nostra manera de relacionar-nos amb la infància i les seues necessitats, preparem de manera molt acurada tallers i provocacions que completem amb un acompanyament respectuós.

Són espais de joc, plaer, goig, concentració, aprenentatge i llibertat. Són espais on l’expectativa dels quals és la felicitat de la criatura.

Alguns dels nostres tallers:

Transvasaments, taules i safates sensorials

Taller de llum, color i ombres

Tallers de creativitat

Ludoteca per racons

Espai de contes i lectoescriptura

Espai de joc simbòlic i psicomotricitat

Ludoteca a la natura

ALGUNES INSTITUCIONS AMB LES QUE HEM COL·LABORAT

Viu el Niu

 

Experimentació, joc i moviment lliure a la natura

Aquesta activitat vos permetrà gaudir les instal·lacions del Niu de Llavors en plena natura amb els vostres alumnes.

Els xiquets i xiquetes cobriran les seues necessitats de
moviment i joc lliure experimentant al seu ritme amb els enriquidors elements naturals i els acurats ambients d’aprenentatge que ofereix el nostre espai.

AQUESTA INICIATIVA ESTÀ ADREÇADA A…

L’alumnat d’Infantil i de primer cicle de Primària.

Alguns dels nostres tallers:

Si eres mestra i vols compartir aquesta experiència amb el teu alumnat demana’ns més informació.