L’associació

Niu de Llavors és una associació sense ànim de lucre, formada per famílies convençudes de que cal una mirada més respectuosa cap a la infància.

En el 2017 sembràrem la nostra primera llavor, amb un grup de persones que buscàvem una tribu per a criar als nostres bebés i donar-nos suport mútuament. Arribat el 2023, comencem a arreplegar el fruit i germinar noves llavors: ja som 47 famílies sòcies que ens recolzem en les tasques de la criança i ens acompanyem en el procés de creixement personal que aquesta requereix.

Comptem amb un espai propi a la natura, a Marxuquera, amb materials i infraestructures adaptades a les necessitats de les criatures i les persones adultes.

 

Creem un entorn afavoridor per a les famílies, on es respecta la diversitat i el ritme de cada persona, gran o menuda.

A més a més, tenim un equip de treball format per 4 persones que s’encarrega d’atendre les nostres principals línies d’acció dins i fora de l’associació.

Treballant en aquestes 4 línies d’acció, la nostra filosofia arriba també a altres espais familiars i educatius formals, on estan la majoria de criatures i podem ajudar a defensar els seus drets i necessitats:

Coneix al nostre equip de treball

Gema Montero

Coordinadora de Niu de Llavors. L’ànima matter del projecte. Fou la seua experiència com a mare l’espurna que engegà la flama que continúa ben encesa al Niu de Llavors. Però la seua inquietud per les infàncies lliures no comença ací, sinó que es remunta 10 anys enrere, on connecta amb la seua pròpia infància a partir d’una formació amb Kris del Espacio Karakola. Des d’aleshores, a través d’una revisió personal profunda i una formació continua en pedagogies alternatives, detecta la seua passió per intentar generar un canvi profund en la societat a través de la relació de les persones adultes amb la infància. Amb el seu esperit crític i transformador i la seua energia incandescent coordina aquest projecte, cosa que no és gens fàcil, perquè aquest és un projecte dinàmic en continu canvi. Un repte que Gema sap assumir.

Què ens encanta de Gema? La passió amb la que conta contes
Què ens porta de cap? Que sempre perd les claus

Patri Colominas

Acompanyant de Niu de Llavors, llicenciada en Pedagogia i Màster en Necessitats Educatives Especials, és la maternitat de una xiqueta i dos xiquets la que li fa canviar la mirada cap a la infància i derivar la seua formació cap a una educació més lliure i respectuosa, formant-se en acompanyament emocional, necessitats i desenvolupament de criatures, creació d’espais per ambients, etc. Ha treballat dins l’educació institucional amb tots els rangs d’edat: a centres de menors, amb adolescents als instituts, amb la tercera edat, però és al Niu de Llavors on desenvolupa el seu major potencial com a professional i persona: un amor incondicional i un respecte absolut als ritmes de cada criatura a les quals acompanya.
Per a Niu de Llavors Patri és experiència en la maternitat i valentia. Ens ajuda a relativitzar i a veure més fàcil obstacles que a vegades creiem no poder traspasar.

Què ens encanta de Patri? El seu gran sentit de l’humor
Què ens porta de cap? El que li agrada cantar però el poc que pot afinar

Nerea Andrés

Acompanyant de Niu de Llavors. La seua vocació per la infància l’ha acompanyada sempre i des de l’adolescència no ha deixat de treballar amb criatures. Les pràctiques de Magisteri Infantil a una escola Reggio Emilia a Italia canvien el seu estil d’educadora, considerant als infants com a éssers autònoms, competents i globals. Dona gust veure a Nerea relacionar-se amb els xiquets i les xiquetes. Com si fora una qüestió de màgia, aconsegueix connectar amb ells i elles de manera profunda. Amant de la música, la fotografía, viatjar i conèixer altres cultures, el seu objectiu vital és treballar per la felicitat de xiquets i xiquetes, perquè una infància feliç aportarà al món adults/es lliures, responsables i segurs.

Què ens encanta de Nerea? Lo moníssima que va sempre.
Què ens porta de cap? La seua obsessió per cada cosa al seu lloc

Laura Rayos

Formadora de professorat i acompanyant. Sent una gran fascinació per la natura; també per la que habita a l’interior de cada ésser humà. Acompanya amb gust processos des d’una mirada que ofereix suport, presència, curiositat i acceptació de cada moment, essent testimoni de la transformació que ens ofereix la vida.
Llicenciada en Filosofia amb màster d’educació, especialista en Ecologia dels Sistemes Humans, formada com a mediadora i com a facilitadora de grups. Laura té huit anys d’experiència com a coordinadora i acompanyant en l’associació Petites Flames, dedicada a la pedagogía lliure a la natura. Des de fa tres es dedica a acompanyar a centres educatius públics d’infantil i primària en les seues transformacions.

Què ens encanta de Laura? La seua capacitat de connectar amb les persones de cor a cor, més enllà de les paraules.
Què ens porta de cap? Que siga incapaç d’entendre qualsevol tipus d’ironia.